Implantologija

HIRURŠKI PROTETSKI PROTOKOLI RADA

 

dr Biljana Sretenović

Prezadovoljna sam sa načinom prezentacije sistema, nakon samog kursa implantologije opredelila sam se za ICX sistem, gde sam naišla na mnoge olakšavajuće stvari u delu protetike, protetika je jako dobro uradjena na ICX-u.


Izlzani profili implantata su svi isti, na taj način nisam imala velika ulaganja u delu protetika a samim tim mi je olakšalo mnoge druge stvari.

 

 

 

 

 

ŠTA KURS SADRŽI? 

 

Implantologija

Hirurški i protetski protokoli rada

Primena protokola

Hirurški i protetski protokoli rada

Zadatak i probni rad 1

Hirurški i protetski protokoli rada

Zadatak i probni rad 2

Hirurški i protetski protokoli rada

 

 

ZAŠTO SE UPISATI NA KURS UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTA?

 

Implantologija danas predstavlja standardnu stomatološku proceduru i zbog toga je ovaj kurs detaljno planiran da svakom učesniku pruži osnovno znanje i vještine potrebne za ugradnju endoosealnih implantata. Pored teorijskog dijela, video materijala, kliničkih fotografija, kurs je koncipiran tako da kroz pet različitih vježbi, četiri različita modela i osam implantata, svaki učesnik upozna biologiju tkiva, različite tipove kosti, savlada sve osnovne tehnike potrebne za ugradnju endoosealnog implantata.

Mislim da je jako teško dati pravi odgovor na ovo pitanje. Moderna implantologija kao najmlađa grana stomatologije je oblast koja se konstanto mijenja i unaprjeđuje. Sa jedne strane istražuju se novi materijali, novi koncepti… Sa druge strane teži se ka potpunom digitalnom planiranju i protokolu kroz hirurške vođice. Kao najnovije dostignuće u području dentalne implantologije mogu navesti dinamične navigacione sisteme gdje se operator potpuno oslanja na digitalnu tehnologiju i vještačku inteligenciju koja ga usmjerava kako da pozicionira implantat bez upotrebe hirurskih vođica.

ZATRAŽITE POVRATNI POZIV