M: +381 63 355 522
M: +381 63 306 253
E: drjelena.panic@gmail.com

Pitanja

Česta pitanja pacijenata o implantatima i implantološkoj praksi

 

1. Da li je proces ugradnje implantata bolan?

- Procedura se izvodi u lokalnoj anesteziji i apsolutno je bezbolna. Nakon operacije, prva 2-3 sata prisutan je blag bol koji prolazi upotrebom analgetika (najčešće je dovoljan samo jedan).

 

2. Jesu li česte komplikacije?

- Komplikacije su krajnje retke. U malom broju slučajeva može se desiti da implantati ne srastu s kosti. U tom krajnje retkom slučaju primjenjuje se naše oseointegracijska garancija. Tačan postupak tada se raspravlja sa svakim pojedinačnim pacijentom.

 

3. Da li je svakome moguće ugraditi implant?

- Ugradnja implantata nema veze sa starošću pacijenta. Jedino ograničenje je vezano za pacijente sa nezavršenim rastom vilice - decu.


4. Gde ću naći stomatologa koji radi sa ICX-templant implantatima?

- Rado ćemo Vam pomoći u pronalaženju odgovarajućeg, iskusnog implantologa u Vašoj regiji. Nazovite nas na: 063 306 253 ili 063 306 460. Stojimo vam na raspolaganju svakim radnim danom od 9:00 do 17:00 časova.

 

5. Kolika je trajnost dentalnih implantata?

- Po rezultatima najsavremenijih istraživanja 90-95% svih ugrađenih implantata u potpunosti funkcioniše nakon 10 godina, naravno uz preduslov da se pacijent pridržava saveta stomatologa, redovno održava oralnu higijenu, redovno dolazi na kontrolne preglede i profilaktičke tretmane

 

6. Šta je implantat i zašto je najbolja zamena za izgubljen zub?

- Implantat je titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba. Zubni implanti su jači i trajniji od njihovih prethodnika (mostova i proteza). Implanti nude trajno rešenje za gubitak zuba jer su strukturno i funkcionalno povezani sa kosti.