M: +381 63 355 522
M: +381 63 306 253
E: drjelena.panic@gmail.com

O nama

Poštovane koleginice i kolege,
s ponosom Vam predstavljamo nemački implantološki sistem pod imenom ICX templant (Medentis).
 
Ovaj implantološki sistem razvijan je već dvadeset godina od grupe stomatologa i zubnih tehničara, a uz pomoć vodećih nemačkih univerziteta. Jedan od njih je Stomatološki fakultet u Kelnu. ICX templant predstavlja sintezu dugogodišnjih stručno-naučnih istraživanja i usavršavanja što je doprinelo razvoju i upotrebi ovog sistema u okviru standardne implantološke prakse. Nove tehnologije i inovacije koje ovaj sistem prati, podržava i inkorporira stalnim poboljšavanjem dovode do novih oblika implantata i protetskih komponenti koje zadovoljavaju potrebe širokog spektra korisnika.  
ICX templant beleži konstantni i kontinuirani rast na tržištu u društvu velike i jake konkurencije drugih implantoloških sistema. Svrstan je među najprodavanije implantološke sisteme u Nemačkoj i nalazi se na petom mestu po zastupljenosti na nemačkom tržištu.
 
Savršen kvalitet ICX templant implantata obezbeđen je proizvodnjom u strogo kontrolisanim uslovima koja koristi najprecizniju savremenu tehnologiju (proizvodni pogon nalazi se u Švajcarskoj) i korišćenjem nemačkog sistema kontrole kvaliteta koji je jedan od najboljih na svetu (među ostalima poseduje i ISO 13485, ISO 9001, CE sertifikate)
Slogan ICX templant implantata je “maksimalna funkcija i estetika po najnižoj ceni“ što apsolutno odgovara viziji razvoja svetskog tržišta i nemačke implantologije.
Jedna od referenci koja govori o kvalitetu i ozbiljnosti ICX sistema jeste da se koristi na Stomatološkom fakultetu u Kelnu, kao i predavači i profesori koji predstavljaju i rade s ovim implantološkim sistemom:
 
-          Dr. med. dent. Christian Berger – Predsednik European Association of Dental Implantologists – BDIZ-EDI
-          Prof. Dr. Joachim E. Zöller, University of Cologne
-          Dr. med. dent. Uwe Basset, Radolfzell
-          Prof. Dr. Witold Zenk
-          Dr. med. dent. Andreas Pohl
-          Dr. med. dent. Volker Ludwig
-          Prof. Dr. Murat Yildirim
 
Osnovne karakteristike ICX implantata su:
  • sterilni (non-touch) sistem proizvodnje
  • cilindrično-konični oblik implantata
  • samonarezujući navoj implantata
  • mikronavoj na vratu implantata
  • “platform switching” čime je omogućeno maksimalno očuvanje periimplantnog tkiva kako mekog tako i koštanog
  • širok asortiman protetskih komponenti od univerzalnih, masivnih I estetskih titanskih suprastruktura (ravne i ugao), keramične suprastrukture (ravne i ugao), suprastrukture za livanje (zlatne i neplemenite slitine), sistem za prečke, anker kugle, Locator sistem, do OCC (okluzalno fiksiran protetski rad vijcima) suprastruktura, itd.

U okviru sistema redovno ćemo obaveštavati kolege o kongresima, prezentacijama, study klubovima, kursevima, aktuelnostima i inovacijama u oblasti implatologije vezano za ICX templant.

Takođe nudimo punu podršku u smislu konstantnosti i kontinuiteta celokupnog lagera, hirurških i protetskih komponenti našeg sistema i podršku stručnih saradnika.
Trudićemo se da Vam izađemo u susret za sva pitanja i dileme u cilju brže i efikasne međusobne saradnje.
 
S poštovanjem,
 
Medical Queen d.o.o.